es-logo1.jpg
ElieSaab.jpgPoznati dizajner Eli Sab( Elie Saab), je rođen u Libanu 1964. Još od malih nogu bio je privučen najrazličitijim oblicima umetnosti, a u dizajniranju odeće je, kako on kaže, pronašao način da ostvari sve svoje snove.
*1981.- Odlazi u Pariz i upisuje studije mode.
Između polaganja Eli se odvažno prepustio i kreiranju prvih večernjih haljina i venčanica.
*1982.- Se vraća u Bejrut i otvara svoj studio.

Prve haljine koje je dizajnirao su ništa drugo do odraz elegancije kao mešavina orjentalnog i zapadnjačkog stila.
Svoju prvu kolekciju predstavio je na reviji koja se održla u “Casino du Liban”.
Ovo je bio veliki uspeh za dizajnera i u medijima su ga prihvatili kao novog “modnog genija”.

Tokom osamdesetih godina interesovanje za njegove kolekcije su pokazivali razni klijenti uključujući i princeze što je doprinelo stvaranju statusa u svetu modnog dizajna.
Ono po čemu je Eli jedinstven jeste kombinovanje najkvalitetnijih materijala među kojima su: čipka, biseri, kristali i najkvalitetnija svila.

Dvadesete godine su donele i internacionalnu popularnost; gotovo svakog meseca određeni broj haljina je odlazio za Francusku i Švajcarsku.
Eli je 1997.postao član (a da nije italijanskog porekla) ”Camera Nazionale della Moda”. Iste godine svoju prvu reviju održao je u Rimu.
*1998.- Održao je uspešne revije u Milanu i u Monaku. Njegove večernje toalete su sinonim za eleganciju. Interesantno je da u svakoj kolekciji nalazimo najmanje deset toaleta inspirisanih venčanjem.

Može se reći da je svetsku popularnost dostigao 2002. kada je tamnoputa lepotica Hali Beri (Halle Berry) ponela njegovu crvenu toaletu na dodelu Oskara. Ona je bila prva crnkinja koja je dobila ovu prestižnu nagradu, a Eli prvi Libanski dizajner koji je “obukao” dobitnicu Oskara. U maju 2003. postao je član “Chambre Syndicale de la Haute Couture”, a samo dva meseca kasnije u Parizu prikazana je njegova prva ”Haute Couture” kolekcija.
elie33.jpg

Poznato je da njegove haljine nosi veliki broj holivudskih filmskih zvezda, modela I pripadnice džet-seta. Samo neke od njih su: Kristina Agilera,Sara Džesika Parker, Ketrin Zita Džons, Bijonse, Anđelina Džoli i druge.

175020_311707939998_5913929998_1262573_5950923_o.jpg
CATHERINE ZETA-JONES_TONY AWARDS_12 JUNE 2011.jpgSredinom maja 2011. Eli Sab je na tržište lansirao prvi parfem. Miros sadrži note pomorandže, jasmina i ruže. Njegov miris jednostavno nazvan “Le pafum” osmislio je poznati Francis Kurkdjian, čiji je zadatak bio u staklenu bočicu pretočiti taj čarobni svet Elia Saba. Dizajn bočice predstavlja pravo umetničko delo, a za to je zaslužna Silvija Defras (Sylvie de France). Ovom prilikom je izjavila: Želela sam jednostavnu bočicu, pravih linija koje će moći lako da se drže u ruci.

Dizajner je na ovom parfemu radio od 2009.godine.Kada je reč o detaljima, dizajner vodi računa o tome da svaki komad predstavlja odraz klasike i elegancije!


Spring 2003. Coufure je donela puno elegantnih modela i najavila početak blistave karijere Eli Saba. Na reviji su prikazane toalete u beloj, pink,ali i boje zlata. Venčanice su izrađene u tradicionalnom stilu uz dugačke velove.


U kolekciji Fall 2004. Coufure, Eli je pokušao da oživi glamur Holivuda i duh sedamdesetih.Bela kao vodeća boja,haljine ukrašene srebrnastim dukatima, saten u konbinaciji sa tilom na venčanicama.