==
fg.jpg

==

O kući Hermes


Francuska kuća čije ime je potvrda kvaliteta. Osnovana je 1837. godine i od tada kreira i lansira visoko-kvalitetne kolekcije, predmete od kože, predmete za dom, parfeme, a širom sveta poznata je po jedinstvenim ešarpama.


—O istoriji firme:
—Porodica Hermès, nemačkog porekla se doselila u Francusku 1828. godine. 1837. Godine Thierry Hermès je ustanovio radioncu Grands Boulevards četvrti u Parizu, namenjenoj Evropskim Aristokratama. Stekao je ogroman uspeh.
ThierryHermès.jpg—Thierry Hermès, osnivač firme.

—Nasledio ga je njegov sin, Charles Emile Hermès(koji je uveo I sedlarstvo u firmu) I 1880. je preselio radnju u ulicu (rue du Faubourg Saint-Honoré) gde I danas ostaje. Sa pomoći svojih sinova, firma je postala elitna u Evropi, Severnoj Africi, Rusiji, Aziji i Americi.
—Nakon penzionisanja Charlesa Emile Hermèsa, nasledila su ga njegova dva sina Adolphe i Emile Maurice i nazvali kompaniju Hermès Frères (Braća Hermes).
—Emile Maurice je uveo rajsferšlus u Francusku. 1981., prva kožna golf jakna sa rajsferšlusom, bila je namenjena Princu Velsa.
—1922. Emile uvodi proizvodnju i torbe, nakon što njegova žena nije mogla da nađe model koji joj se sviđa. Takođe, zahvaljujući njemu šalovi su postali deo Francuske mode.

—Nakon smrti Emile Mauricea, nasledio ga je Robert Dumas Hermès. On je bio prvi vlasnik firme koji nije pripadao Hermès očinskom nasledstvu, njegova veza sa porodicom je bila kroz brak, tako da je nazvao firmu Dumas Hermès.
—Ranih pedesetih, kompanija je zadobila svoj sadašnji logom sa kočijima i konjem.
—1956., objavljena je slika Grejs Keli (Grace Kelly), tadašnje nove Princeze Monaka, kako je nosila Sac à dépêches torbu preko sebe kako bi sakrila trudnoću. Po njoj, torba je nazvana Kelly Torba, nadimak koga je i firma prihvatila, tako da se i dan danas torba tako zove.

grace-kelly-with-hermes-bag1.jpg
Hermes Kelly Doll Bag
Hermes Kelly Doll Bag

Behold the Rare Hermes Kelly Doll Bag


KELLY BAG.jpgKELLY BAG2.jpg—Modeli Kelly torbe.

—Iako je naizgled dostizala uspeh, otvarajući mnoge radnje širom sveta, firma je počela da opada u poređenju sa drugim firmama. Za razliku od ostalih firmi koje su se bavile rucnim materijalima, Hermès je težio da svoje proizvode pravi od prirodne kože
—Jean Louis Dumas, sin Rober Dumas Hermèsa je bio stolar I koncentrisao je firmu na svilu, kožne proizvodei ready to wear.
On je uveo dizajnere Eric Bergére-a i Bernard Sanz-a da preprave odevnu kolekciju i da uvedu nešto jedinstveno.

—Hermès se deli na 14 proizvodnih grupa medju kojima su šalovi, kožni proizvodi, muška iženskaodeca, satovi, nakit, rukavice, oprema i ukrasi za nameštaj, razni ukrasi i drugo.
—Nacin proizvodnje je prilicno staromodan, i izbegava upotrebu masovne proizvodnje, linije za montažu i mehaniku. Skoro sviHermès proizvodi se ručno prave u Francuskoj, u radionicama srednje veličine ("Ateliers Hermès“) sa akcentom na kvalitet proizvodnje. Hermès kaže da su mnogi predmeti proizvedeni ručno od početka do kraja od strane samo jedne osobe što da je znak kvalitetu i jedninstvenosti Hermèsovih proizvoda.


O ŽAN POL GOTJEU:

Periferija Pariza, 1952. godina, zvezda je rođena. U svojoj ulici mali Žan Pol nikako nije imao priliku da vidi šik žene, na visokim potpeticama i u oblaku novog Diorovog parfema. Malo ko je u Parizu tada imao televizor, a Gotjeovi nisu imali ni za modne časopise. Žan Pol je bio ubeđen da je previše ružan i običan da bi bio u društvu.Digao je ruke od prijateljstva i ljubavi. Želeo je da se stopi s okolinom, da se sakrije i da nestane. Rešenje je bio jedan potpuno drugačiji svet, svet fantazija, koji je on izgradio u svojoj glavi, a potom i na papiru.Svakog četvrtka odlazio je u posete baki sa majčine strane, koja je bila lokalni čudak. Bavila se hipnozom, gledanjem u dlan, čitanjem Tarot karata i alternativnom medicinom. U bakinom mračnom stanu nalazio se i televizor, koji je hranio Žan Polove fantazije. Gledao je i programe zabranjene za decu, pa je jednom prilikom, inspirisan emisijom o Foli Beržeru, na času skicirao provokativne figure. Kazna za neprimerno ponašanje bila je da sa crtežom okačenim na leđa ide od učionice do učionice, dok su mu se vršnjaci smejali. Međutim, efekat je bio suprotan. Tajna je bila otkrivena i Žan Pol je od tada prestao da skriva svoj talenat. Moji roditelji su bili zaprepašćeni kad sam izjavio da hoću da budem kreator.

Prekinuo je školovanje i odlučio da se okuša u nekoj modnoj kući. Prvi izbor bio je Dior. Ali i prvo razočaranje! Odbijen, uz primedbu da je Diorov atelje već krcat. Bio je na ivici da odustane. Da nije bilo moje majke, koja me podsticala da budem uporan, sada bih verovatno bio kuvar ili frizer.7970482614bfe82553286b792761047_orig.JPG

Nove skice isporučio je poštom na dvadeset drugih modnih kuća. Na njegov osamnaesti rođendan stigao je odgovor iz kuće Pjera Kardena.

Otišao sam na razgovor. Šta se dalje desilo, ne znam baš pouzdano. Dobio sam posao, to je bilo jedino što sam shvatio.

Počeo je da radi u aprilu 1970. i taj posao ga je u potpunosti ispunjavao, jer kod Kardena je postojala neograničena sloboda. Mogao sam da budem ekstravagantan do krajnosti.

Četiri godine kasnije dobio je posao glavnog kreatora na Filipinima. Bio je to rad koji zahtevao više od kreiranja. Morao je da se osamostali i sam počne da donosi odluke. Međutim, taj put je imao i svoje prednosti. Obišao je celu južnu Aziju, zaljubio se u Indiju, njene boje i mirise, sklopio poslove sa američkim tržištem... Tada počinje i da se zanima za etno elemente, koji će postati sastavni deo svih njegovih kreacija.

Kad sam se vratio u Pariz, bio sam zreliji. Imao sam posebno iskustvo sa Filipina i želeo da stvorim modu koja će nositi samo moj potpis.

Odlučio je da otvori mali modni studio, koji bi bio spoj glamura, agresivnosti, smelosti, upravo onoga zbog čega je bio odbijen kod Diora. Organizovao je reviju na kojoj su šetale sitne devojke u providnim baletskim haljinama i stasiti muškarci u škotskim kiltovima. Pariz ga je prihvatio. Vog je poručivao: Žan Pol Gotje je ove sezone nepogrešiv izbor! To su bile godine kada se u svetu osećala potreba za promenom. Šik umesto klasike. Godine 1988. rodilo se odeljenje Gotje Junior, a 1992. Gotje džins. Zatim se na tržištu pojavio i prvi parfem, koji je Žan Pol, neponovljiv u svojim originalnostima, spakovao u limenku. I tako, od malog modnog studija nastaje prava Gotje imperija.

Njegove haljine se prvi put pojavljuju na velikom platnu u filmu Petra Grinveja Kuvar, lopov, njegova žena i njen ljubavnik. Zatim, Gotje je bio i prirodan izbor Almodovaru kad je počeo da snima Kiku. Ista je i priča sa Petim elementom. Luk Beson je rekao: Ja želim najbolje, a to je Žan Pol Gotje! Gotje-tex-1.jpg

A možda je i najpoznatiji po čuvenom korsetu koji je napravio 1990. za Madoninu svetsku turneju Blond Ambition Tour. Gotje se uvek divio Madoni, njenim nastupima i njenoj smelosti. Kreirao je korset za fatalnu ženu, koji će postati njegov znak prepoznavanja.

Čuveni francuski dizajner Žan Pol Gotje navodno namerava da napusti Hermes, kuću koja ga je podržavala poslednju deceniju.

Proslavljeni francuski modni kreator Žan Pol Gotije (Jean-Paul Gaultier) odlučio je da se posveti nekim drugim projektima koji nisu vezani za poznatu kompaniju Hermes za koju je do sad radio. Jean-Paul Gaultier napušta umetničko vođstvo ženskog dizajnera u modnoj kući Hermes nakon sedam godina.


==O PARFEMIMA:
terre-d-hermes-edt~1025719.jpg


==

Dizajner Hermes ima 48 parfema u našoj encicklopediji. Hermes je stari parfimerski dom. Najstarije izdanje je iz 1951 i najnovije je iz 2011. Hermes parfemi su napravljeni u suradnji sa parfimerima Maurice Roucel, Jean-Claude Ellena, Bernard Bourjois, Maurice Maurin, Francois Maurin, Jean-Louis Sieuzac, Guy Robert, Fabrice Pellegrin, Jean Guichard, Ralf Schwieger, Nathalie Feisthauer, Edmond Roudnitska, Francoise Caron, Jean Claude Ellena, Olivia Giacobetti, Akiko Kamei i Gilles Romey

Voyage d`Hermes

2010 za žene i muškarce

Doblis

1955za žene2010-Mar-Sun_1269814816_k.jpg 34503795-260x260-0-0_Hermes+Bel+Ami+Edt+Spy+100ml+3+4oz.jpg

O TORBI BIRKINICI:red-Hermes-Birkin-handbags.jpg

Priča o luksuznoj torbici počinje imenom engleske modne ikone, pevačice i glumice Jane Birkin, čija je popularnost dosezala vrhunac šezdesetih i sedamdesetih godina, te po kojoj je ova torba, jasno, i dobila ime.

Ni danas, nakon nekoliko desetljeća od prve birkinice, kada se one prodaju za cene od nekoliko hiljada dolara do čak šesteroznamenkastih iznosa, a klijentice moraju čekati na svoj primerak i do šest godina, ne može se reći da je ovo vrhunac slave ovog modnog dodatka.

Cene birkinica vremenom samo rastu te se potražnja za njima stalno povećava, pa će mnogi reći da je kupovina ove torbice svojevrsno novčano ulaganje.

Da je birkinica ogroman hit među zvezdama showbiza i modni imperativ niz desetljeća, potvrđuju Kate Moss, Sarah Jessica Parker, Katie Holmes, Demi Moore, Oprah Winfrey, Nicole Kidman, Lindsay Lohan, Julianne Moore, Janet Jackson, Naomi Campbell, Elizabeth Hurley i brojne druge zvezde koje s birkinicom u ruci nikad neće ostati nezapamćene. Ipak, po strasti prema birkinicama i vlastitoj kolekciji u ormaru, najpoznatija je Victoria Beckham.

Reklami ovih torbica doprinose i brojne televizijske serije u čijim se scenama pojavljuju, kao što su Seks i grad, Gilmourice, Will i Grace, te brojne pesme u kojima se spominju.


Uglavnom se prave od kože teleta, noja, korkodila ili guštera. Najskuplje su one od kože estuarskih krokodila. Veličine su uglavnom od 20, 30, 35 do 40cm. One od 50 do 55cm uglavnom su namenjene za putovanja.


eab6dde3bcec44bfc6f6d8961eeb0807.jpgHermes.jpg

Danas 69-godišnjakinja, Jane Birkin priznaje da je birkinica postala slavnija od nje same. U jednom je intervjuu pre nekoliko godina izjavila da njenu ćerku kad ode u Ameriku ljudi pitaju je li ona možda ćerka one slavne torbice.Poznati i torbe


sarah-jessica-parker-and-hermes-gallery.jpgvictoria-beckham-white-hermes-birki.jpgWomen Fashion :


hermes 1.jpg Hermes 2.jpg

Hermes 3.jpg

Herems 4.jpg Hermes 5.jpgHermes 6.jpg

Man Fashion :


hermes5-600x400.jpg

hermes 8.jpg herems 9.jpghermes 10.jpg

Torbe:


fendi_springsummer2013_bags_2.jpg

Hermes-Feu2Dou-Luggage.pnghermes-bag12.jpgheremees.jpg H.jpgexternal image hermes%20kelly%20bag.jpg2.jpg

Hermes spring/summer 2011Hermes je proizvođač kvalitetne robe osnovan 1837 godine u Parizu.

Danas je specijalizovana za kožu, parfimerije, luksuzne robe,predmete za dom..

Osnovao je Thierry Hermès .

download (1).jpg1837 godine u Parizu osnovana je prva HERMES radionica za konjsku opremu.


14.jpg

On je bio jedan od najboljih, pa je 1867 godine dobio medalju na izložbi “Universeles” u Parizu.

•Posle penzionisanja, Charles Emile-a, nasledila su ga njegova dva sina Adolpe i Emile.

•Emilie je bio jako posvecen poslu cak modni trend šalova u Francuskoj, je on uveo..download (3).jpgdownload (2).jpg1922 godine počeo da uvodi proizvodnju torbi, jer njegova žena nije mogla da nađe model koji joj odgovara.


images.jpg images (1).jpg

Hermes je od 1951 godine, kompanija koja je stvorila parfeme za muškarce i žene.


download (4).jpg images (2).jpg
Elixir des Merveilles Hermes for women
Elixir des Merveilles Hermes for women
external image images?q=tbn:ANd9GcQbtOLKOZHace9AZlH2P9e6TQw3ZqCdjRDhfxTQfmXgnsUX8tl2

Proizvođač Sen-Luji, potiču iz 1767.. Počeli su da se pojavljuju u prodavnicama Hermesa u ranima 2000im godina.


images (3).jpg

Muska kolekcija :


download (5).jpgimages (5).jpg

Zenska kolekcija :


images (6).jpg images (7).jpgimages (9).jpg3.jpgimages (8).jpgvictoria-beckham-16.jpgSva proizvodnja vrsi se u Francuskoj.

Zadrzavaju tradicijonalnu proizvodnju,odbijajuci da predju na masovnu,cime odrzavaju elitni status firme,iako kompanija drzi autlete sa snizenim cenama njihovih proizvoda.


external image hermes%2Bboxes.jpg

MUŠKA KOLEKCIJA 2016


Picture9.pngPicture8.png
Picture10.pngPicture11.png

ŽENSKA KOLEKCIJA JESEN / ZIMA 2016

Za ovu kolekciju, HERMES BREND nudi neutralnu paletu boja, koja se sastoji od bele, sive, brao i crne, bez ikakvih blještavih detalja. Koža i pliš su bili nezaobilazni element, što je zapravo i bilo očekivano.

Picture12.pngPicture13.png
Picture14.pngPicture15.png

Hermes|Fall Winter 2014/2015 Full Fashion Show|Exclusive Video
Hermes Fall Winter 2016/2017
Hermes | Fall Winter 2016/2017 Full Fashion Show | Exclusive