external image john_lobb.png


John Lobb Bootmaker je naziv kompanije koja se bavi prodajom luksuznih cipela i cizama za muskarce uglavnom,ali postoji i kolekcija za zene.
Kozna galanterija,kao sto su novcanici i kaisevi su takodje dostupni.Ova kompanija je u poslu skoro 150 godina.

hdrtfcjdctgf.jpg
jtfkfty.jpg
yrdeyhudref.jpg


Istorija kompanije
Sredinom 19. veka,sin farmera i bogalj,John,krenuo je iz svog rodnog mesta,Cornwalla,u London,gde je ucio zanat od velikog majstora za cipele zvanog Thomas,ne sluteci da ce premasiti slavu svog ucitelja.
dh.jpg
Kada je dovoljno naucio zanat,otisao je u Australiju u vreme zlatne groznice.
Nekoliko godina kasnije,dobio je zlatnu medalju na Londonskoj univerzalnoj izlozbi.Nakon toga je 1873. godine poslao svoj par cizama princu od Velsa,koji je bio odusevljen i odmah ga zaposlio kao svog licnog dobavljaca.

Ubrzo se vratio u Englesku,i otvorio prodavnicu 1866. godine u Londonu,i nastavio da gradi legendu o kraljevskom obucaru.


Picture1.jpg
Picture2.jpg

Prva radnja Johna Lobba u Londonu.Nakon uspeha u Londonu,John je otvorio svoju radnju u Parizu.
1976,luksuzni francuski brend Hermes,dobio je dozvolu od Johna Lobba da koriste njegovo ime,a uslov je bio da odrzavaju tradiciju na kojoj je Jonh insistirao.

Hermes je takodje i prosirio brend Jonha Lobba i na kolekciju odece.

Picture3.jpg jfght.jpg

Za njegovu kolekciju ready to wear u toku jednog dana napravi se oko 100 pari cipela.

Picture4.jpg

Hermes John Lobb shoes se prodaju u svim luksuznim buticima i robnim kucama,kao sto su:Harrods, Bergdorf Goodman, Selfridges, Neiman Marcus, Lane Crawford and Leffot.
Hermes John Lobb ima butike sirom sveta:Sjedinjenim Americkim drzavama,Rusiji,Japanu,Evropi,Svajcarskoj.

Prosecna cena para obuce je 2700 evra,sto dovoljno govori o prihodima ovog brenda koji vazi za jednog od najpopularnijih sto se obuce tice.

Picture5.jpg
“Najlepsa radnja na svetu . . ." Ovako je Esquire casopis opisao londonsku radnju Johna Lobba.,koja se nalazi u ulici St. James's koja je vekovima vazila za ulicu u kojoj je visa klasa provodila svoje vreme.


Poznate musterijeBrend Johna Lobba vazi za kraljevski brend zbog mnogobrojnih aristokrata koji su tokom godina kupovali njegove cipele,ali su medju musterijama i politicari,poznati glumci,pevaci i sav svetski vrh.
Neki od njih su:Diana Spencer, Prince Charles, kraljica Victoria, Andy Warhol, Louis Mountbatten, Enrico Caruso, Jackie Kennedy, Frank Sinatra, Laurence Olivier, Duke Ellington, David Niven, Calvin Klein, Muammar Gaddafi, Dutch politician Pim Fortuyn and Daniel Tyler.

Picture7.jpgPicture8.jpgJohn Lobb Shop 1849Picture6.jpg

John Lobb Pricelist