Kenzo je rođen 27. februara 1939 u Himeji u Japanu
vRoditelji mu nisu dozvoljavali njegovu karijersku ambiciju i on je morao da radi u prepolovljenom vremenu i sam sebe da podržava.
vOn je japanski modni dizajner
vOsnovao je brend parfema,proizvode od kože,i odeće

Picture2.jpgPicture3.jpg

Takadin prvi rad je osnovan na tradicionalni
Japanski stilski način,ali je imao veliku siluetu
dizajna sto je dovelo do svetske pažnje.

Picture5.jpg

Raniji život
vKenzova ljubav prema modi se još ranim godinama,relativno time što je čitao sestrine magazine. Ubrzo je upao u Kobe City Univerzitet ,gde mu je bilo dosadno i na kraju se povukao,protiv volje svojih roditelja.1958 se pridružio modnoj školi,Tokijski Bunka Modni Koledž,gde su tek otvorili vratea muškim studentima. Posle zarađene diplome,on se nastanio u Parizu 1964. On je pokušavao da dobije modno mesto,prisustvujući u emisijama,praveći kontakte sa medijom i prodavanjem skica.


Kobe univerzitet


Picture6.jpg
Modna karijera
vKenzov prvi dizajn je započeo tako što je mogao da priušti kupovinu tkanine u prodaji. Kao rezultat,Kenzo je morao da pravi mešavinu čvrste tkanine da bi napravio jedan komad odeće.Uspeh Kenza je započeo 1970.: tokom ove godine on je prezentovao njegovu prvu obuću u galeriji Vivijen,njegova prva prodavnica Jungle Jap je otvorena i jedan od njegovih modela se pojavio na naslovnoj strani časopisa Elle.

Picture8.jpg Picture10.jpg Picture9.jpg


Njegova kolekcija je bila predstavljena u Njujorku i Tokiju 1971. Sledeće godine on je osvojio nagradu Japanskog Modnog Kluba.Kenzo je dokazao svoj osećaj za dramatican izgled 1978 i 1979,on je održao emisiju u cirkuskom šatoru,završavajući sa ženom na konju obučena u čudnu uniformu i njega samog jašući slona.Njegova prva muška kolekcija je lansirana 1983. 1988 njegova linija ženskog parfema počela je sa Kenzo de Kenzo,Pafrem d’ete,Le monde est beau and L’eau par Kenzo.Kenzovo prvo ime muških parfema je Kenzo pour Homme 1991.2001 je izašla linija za negu kože. Od 1993 brend Kenzo je bio u vlasništvu Francuske luksuzne dobre kompanije LVMH(Louis Vuitton i Moet Hennessy).


Picture11.jpg

Picture12.jpg Picture13.jpg


Picture14.jpg Picture15.jpg

Picture16.jpg Picture17.jpg


Picture18.jpg


Penzionisanje
vTakada je objavio da se povlači,tj ide u penziju,1990,ostavljajući njegove asistente za zaduženje njegove modne kuće. Međutim,2005 on se ponovo pojavljuje u dekoracijskim dizanjima predstavljajući Gokan Kobo (radionica od pet čula),marku posuđa,kućnih predmeta i nameštaja.Posle par godina napolju,on je hteo da uzme novi pravac,govoreći ’kada sam prestao da radim pre nekoliko godina,otišao sam na odmor,odmarao sam,putovao sam.I kada sam odlučio da ponovo radim,rekao sam sebi to će biti dekoracija,više nego moda’.


Picture19.jpg


Picture21.jpg Picture22.jpg


http://www.youtube.com/watch?v=1oarPbec1TU
Danas vodeci dizajneri ove kuce su Umberto Leon i Karol Lim
Njiohov zastitni znak su majice,duksericei dzemperi sa tigrovom glavom,koje su nosile mnoge poznate licnosti poput Beyonce,Rijane, Lorde i Zoi Desanel.