DOLCE & GABANADolce & Gabana – Je italijanska luksuzna industrija modne kuce.
  • Kompaniju je dizajnirao Domenico Dolce koji je rođen 13. avgusta 1958 u Polizzi Generosa u siciliji, i Stefano Gabbana koji je rođen 14. novembra 1962 u milan. Do 2005. Godine njihov promet je bio 597 miliona €. Oni su se sastali u milanu 1980 i radio je za istu modnu kući. U 1982. Godini su se uspostavili dizajneri iz konsalting studia. U vreme kada je odrastao hteo je da postane “ Dolce & Gabbana “. Oni su predstavili svoju prvu žensku kolekciju u 1985. godini u Milanu, gde je godinu dana kasnije njihova prva vrata da otvore svoja vrata.

Picture11.jpg

  • Kasnih 1980-ih i ranih 1990-ih
—U 1987 duet je pokrenula posevnu liniju trikotaže, a 1989 su počeli da dizajniraju veš i odeća za plažu. Onda su u 1990 pokrenuli svoju prvu kolekciju muških odeća.Te godine se takođe preselio u kuću dizajna u svojim prvim zvaničnim kolekcijama i počeo da dizajnira haljine i druge skuplje komade pored originalne odeće. Letnja ženska kolekcija je označena mitološkim slikarom Rafaelom, dvojac je počeo da gradi svoju reputaciju za kristalu ukrašenu odeću. Jesenska i zimska ženska kolekcija 1991 je takođe ukrašena sitnicama, uključujući i ukrašenim filigranskim medaljama korseta. Jesenska i zimska ženska kreacija je inspirisala i srebrni ekran 1950, iako je kolekcija idalje uključena kao zbirka ulepšana kristalnih bodi odela.
Picture10.png

  • Do 1991 kolekcija svoje muške odeće, dobitnik je Voolmark koji je dobio nagradu za kolekciju muške odeće te godine. Ono što se smatra da je njihov prvi ulazak u međunarodnom priznanju došao kao Madona koja je nosila korset napravljen od dragog kamenja i jekna iz Dolce & Gabbana na premijeri Truth or Dare : U krevetu sa Madonom na Kanskom filmskom festivalu 1990. Zatim se duo udružio sa Madonom 1993 da projektuju preko 1500 kostima za umetnika Girlie Shov, međunarodna turneja u njen prilog 1992 album Erotika. U intervjuu o kostimima. U 1994 zaštitni znak jakna dva puta je u kući bila nazvana “ La Turlington “ nako modela Kristi Turlington. Iste godine kompanija je pokrenula svoju drugu glavnu liniju D & G, linija u cilju mlađih osoba. Godine 1996, D & G na pisti u trajanju Šoa pojavio se samo na internetu i ne na pisti, u eksperimentalnom putu ka novijim nedijima. Te godine, Dolce & Gabbana, je takođe dizanirao kostime za film Romei i Julija.


Picture7.jpg

  • —U pogledu na filmsku industriju, i Dolce & Gabbana pojavio se u fimskom 1995 L´uomo delle stelle ( star market ) reditelja Giuseppe Tornatore, igrajući sporedne uloge kao statista. Oni su se pojavili u više značajnijih kamajama ulogama u filmu Rob Marshall – adaptacija Nine. Kao stilista, on je takođe radio na muzički video panična devojka od Durana. U smislu njihovog širenja tržišta u 1990, u 1989 Dolce & Gabbana je potpisao sporazum sa Kashiiama grupom da otvori svoj prvi buti u Japanu. Objavili su svo prvi miris za žene u 1992, pod nazivom “ Dolce & Gabbana Pour Femme“, koji je nagrađen 1993, pod nazivom Parfem akademije za najbolji ženstveni miris godine. Njihov prvi muškio miris, “ Dolce & Gabbana pour Homme “ , bio je dobitnik za najboljeg muškog mirisa godine iz iste akademije 1995. Te godine, Dolce & Gabbana, je izazivao Britanske i Italijanske štampe. Kada su izabrali Američki gangster njihov motiv kao inspiracija za njihov rad, Dolce & Gabbana je transponovana za ovu jesen i zimu 1995 inspiracija na ženskoj odeći, koje je kritičar izjavio i doneo erotsku prednost na odeći. Duo je koristio motim kao dobro. U 1992 fotograf Steven Meisel pucao je u oglasnu kampanju u kuću u koji su modeli pozirali “ Gangster Šik “. Ovo uključuje širok-laplled 1930 stil kaputa i crne kožne kape.

Picture4.jpgPicture6.jpg


Picture8.jpgPicture9.jpg

  • Dolce & Gabbana je specijalizovana za luksuzne proizvode pod uticajem više od dizajnera i više formalna “ bezvremenska “, odgovarajuci na dugorečnim trendovima, kao i sezonske promene.Takođe prodaje naočare i korektivne naočare, tašne i satove. U aprilu 2009 je pokrenut svoj asortiman make-up, predstavljen na Selfridges u Londonu po Skalet Joohanson. U fdebruaru 2010, najavljeno je da će američki pevač Madona da dizajnira kolekciju naočara za sunce pod nazivom MCR . Ona takopđe ima set mirisa za muškarce i žene. Premier “ jedan “ koji parfem uzeo je “ Dolce & Gabbana “.


  • Picture1.png


  • D & G je bila povremenalinija koja prati urbanu inspiraciju i pokušava da postavi trendove. To jemlađi više kitnjasta difuzija linija brenda . Za razliku od Dolce & Gabbana , D & G prodaje satove , kao i odeću : satovi su proizvedeni od strane Naloni i Binda Group . U 2011 , Dolce & Gabbana odlučila da ukine D & G-Line kako bi stavio " više snage i energije " u svojim kolekcijama drugih .Picture2.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=C_-tfEB_KEk
• women walking on stage 2009/2010
https://www.youtube.com/watch?v=E3bWDAU7MrE
•men walking on stage 2012

https://www.youtube.com/watch?v=zPcGQROqBUg
  • "DOLCE & GABBANA" Womenswear Fashion Show Spring Summer 2014 MIlan by Fashion Channe


https://www.youtube.com/watch?v=4BpelGe8saM


  • DOLCE & GABBANA Menswear Spring Summer 2014 Milan by FashionChannel