Roberto Cavalli
Roberto Cavalli je Italijanski modni dizajner, rodjen 1940. godine. Poznat po izuzetnim kreacijama koje lansira u mnogim brojnim linijama medju kojima su Roberto Cavalli kolekcije za muskarce i zene, kolekcije satova, parfema i naocara, kao I Just Cavalli kolekcije.

Picture1.png

Kad kažemo Cavalli, pomislimo na dezen sa leopard printom i duboki dekolte. ‘Sexy’ je poruka koju Roberto Cavalli prenosi i kroz svoj raskošni stil života


Picture2.png
Njegova ljubav prema ženama već je poznata isto toliko koliko i njegovi modeli. Roberto Cavalli je oblačio Kate Moss , Shakiru, Jennifer Lopez i Christinu Aguileru – žene nesumnjivog seksepila i dostojne naslednice njegove prve celebrity ambasadorke – Brigite Bardot.
Picture3.jpg
“Žena treba da zna da jedna haljina može da joj izmeni život”, tvrdi Cavalli. “I ne treba da se plaši da ponekad učini nešto drugačije, nešto posebno i nešto seksi”.
Picture4.jpg
Rođen u Firenci 1940. godine, Cavalli je ušao u modu upravo zahvaljujući različitosti. Još kao student lokalnog umetničkog fakulteta, napravio je seriju cvetnih printova na trikotaži koji su privukli pažnju italijanskih tekstilaca.
Picture5.jpg
Sedamdesetih godina izmislio je i patentirao posebnutehniku štampe na koži. Prikazao je te tehnike u Parizu i odmah privukao pažnju Hermèsa i Pierrea Cardina.
Picture6.jpg
Prvu kolekciju pod svojim imenom prikazao je kad mu je bilo trideset godina, na Salonu Prêt-à-Porter u Parizu, a prvi butik otvorio je u Saint-Tropezu 1972. godine. Bio je prvi koji je prikazao štampani teksas, prvi je izmislio peskirane farmerke.

Picture7.jpg
Danas je njegov brend toliko diverzifikovan da uključuje Cavalli vodku, dečju garderobu, mušku odeću i predmete za pokućstvo. Čak ni u sedamdesetim godinama, Roberto ne pokazuje nameru da ode u penziju.

Picture8.jpg

Posao vodi zajedno sa svojom suprugom Evom koju je upoznao na takmičenju za Miss Universe 1977. godine. Eva je tada bila takmičarka, a Cavalli član žirija. Nije glasao da pobedi, ali ju je oženio i u braku su duže od trideset godina.
Picture9.jpg

~Parfums~
Dizajner Roberto Cavalli ima 21 parfem. Najstarije izdanje je iz 2002 a najnovije je iz 2014. Roberto Cavalli parfemi su napravljeni u suradnji sa parfimerimaOlivier Polge, Nathalie Lorson, Fabrice Pellegrin itd...
Picture10.png
Picture11.png

Roberto cavalli 2014
~MAN~

Picture12.png
Picture13.png


Picture14.png

~WOMAN~
Picture15.png
Picture16.png


“Učinite nešto drugačije, nemojte se plašiti i uspeh će doći”, poručuje Cavalli. Njegov život, bez sumnje, dokazuje ovaj princip u potpunosti.
http://www.youtube.com/watch?v=sKCNUBXABus