SR logo.jpg


Segio Rossi je italijanski modni kreator i proizvođač ženskih cipela i tašni, kao i limitirane kolekcije cipela za muškarce. Vlasnik marke Sergio Rossi je francuski konglomerat PPR.

Rossi je počeo da radi sa svojim ocem, izrađivačem cipela, tokom pedesetih, u mestu San Mauro Pascoli, u italijanskoj regiji Romagna. Preselio se u Milano na dve godine i počeo da prodaje cipele sopstvene izrade prodavnicama u Bolonji 1966. Možda je najpoznatiji po saradnji sa kompanijom Gianni Versace tokom sedamdesetih, i Dolce&Gabbana tokom devedesetih.

Prvi butik koji je poneo njegovo ime otvoren je u Ankoni, a firma se proširila internacionalno tokom osamdesetih i devedesetih. Ekspanzija je kulminirala 1999, kada ju je kupila firma Gucci.

2011, Sergio Rossi upravlja radom 38 prodavnica u direktnom vlasništvu, 29 prodavnica franšize (uključujući i prodavnicu robe ekskluzivno za muškarce u Milanu), kao i online butik za SAD. Trenutni kreativni direktor je Francesco Russo.

2009, sa ciljem dokazivanja da se luksuz i moda mogu kombinovati sa svešću o okolini, Sergio Rossi je lansirao liniju Eco Pump, a deo prihoda je namenjen organizaciji GoodPlanet.orgsergio-rossi-shoes-2011-spring-summer-1299812237.jpg
2.jpg04.jpg

Kolekcija proleće/leto 2012

Ovaj popularni proizvođač cipela uvek je na nivou, i taj nivo podrazumeva sexy, visoke štikle i hrabre, upadljive boje, kakve su i prikazane u najnovijoj kolekciji koju Sergio Rossi nudi damama.

Kolekcija se sastoji iz prolećnog dela, koji je inspirisan cvećem u printu i formi, uz malo pastelnije boje i bajkovit izgled pojedinih komada, dok se u letnjem delu kolekcije pojavljuje pravi vatromet jarkih nijansi sa metalnim dodacima i pomalo futurističkim formama.sergio-rossi01-2-e1337372194284.jpgSergio-Rossi-Latest-Footwear-Pre-Fall-2012-Collection-For-Girls_006.jpgSergio-Rossi-Latest-Footwear-Pre-Fall-2012-Collection-For-Girls_005.jpgart33.jpg
Sergio Rossi - Cipele koje ćete voleti


Uvek su cipele ono na šta žene najviše reaguju. Sergio Rossi kolekcija za jesen zimu 2011 je posebna ne samo po svom neobičnom, i lepom dizajnu već i po ideji na koji način je ova kolekcija , tj.većina modela ponaosob predstavljeno. Francesco Russo kreativni direktor za Sergio Rossi udružio se sa modnim urednikom za SHOW studio i tako napravili pored fotografija modela i odlične kratke filmove u kojima Russo govori o svojoj inspiraciji za ove modele.

a337.jpg

a33800.jpg

a33780.jpg

a31600.jpgPuma za proleće 2010.Novi modeli puma patika za proleće u saradnji sa Sergio Rossi

12345.jpg

Sergio Rossi, italijanski dizajner poznat po prefinjenim stilleto cipelama za Pumu, pozabavio se redizajnom modela Clyde. Radi se o modelu kojeg je Puma stvorila još 1973. godine za košarkašku zvezdu Walta Clydea Fraziera, koji je nadimak Clyde dobio zbog veštog načina prikradanja u igri, poput muškog dela dueta Bonnie & Clyde. Trideset godina kasnije Rossi je modernizovao model tako što ga je presvukao u šest, po njemu, trendi boja, pa su nastali modeli: Envy Green, Lolita Pink, Bullitt Silver, Delovely Lavender, Fabulous Bougainvillea i Speedy Black.Zatim je modelu dodao visoku potpeticu i pretvorio ga u hibrid patike i stiletto cipele, tzv.Chick Sneak model. Za devojke koje ni na trening ne idu u ravnom, Rossi je napravio pink satensku patiku na štiklu, i verziju sportskog Mary Jane modela. Kolekcija se u prodaji pojavila u januaru 2009. godine u čuvenom pariskom butiku Colette.


puma-sergio-rossi-3.jpg puma-sergio-rossi-fw09-footwear- (3).jpg