tods logo.jpg


Tod’s je Italijanska kompanija koja se bavi proizvodnjom obuće i drugih proizvoda od kože.Biznis je počeo Dorino Della Valle u njegovom podrumu kasne 1920.
Diego Della Valle, Dorinov stariji sin, proširio je radionicu i pretvorio ju je u fabriku koja je počela proizvodnju obuće u Američkim robnim kućama 1970-ih. Diego je doneo inovativne marketinške strategije ranih 1980-ih, zadržali su ručno pravljenje cipela.
Rodzer Vivier, proizvodjač luksuznih cipela kupio je Tod’s sredinom 1990-ih i počeo je da razvija prodaju.
Godine 2003,Italijanski dizajner Bruno Frisoni je angažovan kao kreativni direktor Rodzera Vivier-a.

Svi članovi porodice Della Valle su rodjeni u srednjem delu Italijanske regije Marche,a većina njih je ostala da živi tamo.Tods ima brojne prodavnice širom sveta a najviše u Americi.

*New York *Costa Mesa
*Beverly Hills *Honolulu
*Bal Harbour *San Jose (zatvorena)
*Chicago
*Las Vegas
*Dallas


Brendovi: Tods, Fay, Hogan, Roger Vivier tods logo.jpgfay_logo_vett.pngHogan_Shoes_and_Fashion-logo-F1A33BBB7F-seeklogo.com.gif
logo-roger-vivier.jpg
logo-roger-vivier.jpg
Italijanski fotograf Talita Puri Negri, nakon što je studirala ekonomiju i komunikacije, i nakon što je radila u različitim oblastima u modnoj industriji, od dizajna do komunikacije, sada radi kao dobrovoljac sa 2 različita udruženja posvećenih deci sa posebnim potrebama, jedan se nalazi u Italiji i drugi u Africi. Ekskluzivno za Touch Tod, ona nam priča priču sa nikada ranije viđenih slika u stilu italijanskih odmora.

Ikonografija, priča o stilu.
Specijalni dnevni trenuci spajaju se sa svetlim okruženjem koji čine letnji dan.
Specijalni momenti uhvaćeni okom, objekat ili miris postaje simbol bezprekornog života,napravljenog od savšenih detalja
Ruzmarin zelena,plava koja podseća na nebo i more, ljubičasta buganvilija.

Ovo su opuštajuće boje koje podsećaju na letnji dan,radost i svežinu,uvek fascinantne i unikatne.

Samo najviši standard kože se koristi u izradi cipelaili torbi koje su ručno sečene, šivene i specijalno tretirane. Tod’s-ovi posebno kvalifikovani i proslavljeni umetnici su jaka tačka ovog brenda, a to je jedan od razloga zašto je Tod’s-ovi luksuzni proizvodi ostaju bez premca u svetu ručno izradjene kožne galanterije za muškarce i za žene.


Jesen-Zima 2012-2013
Elegantna atmosfera u kafiću inspiriše Tods za kolekciju za ovu sezonu.
tods_d-style.pngTods1.jpg
tods.jpgPicture2.jpg